Diereninfo

Elke dag behandelen wij tientallen dieren. Sommige dieren zijn ziek, maar ook voeren we veel preventieve behandelingen uit om uw dier gezond te houden. Behandelingen aan het gebit zijn daar een voorbeeld van. Zelf kunt u ook veel doen om uw dier zo gezond mogelijk te houden. We kunnen u bijvoorbeeld helpen met vakantietips of manieren om uw huisdier rustig te houden bij vuurwerkangst. Ook zijn er diverse manieren om uw huisdier parasietvrij te houden. Meer hierover leest u in de diverse onderwerpen onder diereninfo.

Elk dier zijn eigen verzorgingsbehoefte

Honden, katten, konijnen en knaagdieren hebben naast dagelijkse zorg ook preventieve zorg nodig. U kunt daar zelf veel in betekenen. Huisdieren hebben veel overeenkomsten, maar ook grote verschillen. Elk dier heeft zo zijn eigen ‘gebruiksaanwijzing’ en specifieke verzorgingsbehoefte. Schroom niet om ons bij twijfel om een advies te vragen. We geven u graag advies en tips over preventieve behandelingen. Uiteraard voeren we ook veel preventieve behandelingen uit.

Afscheid nemen van uw huisdier

Afscheid nemen van uw huisdier is voor de meeste mensen een verdrietig moment. We helpen u graag om dit moeilijke moment draagbaarder te maken voor uw dier, u en uw gezin. U kunt hier meer lezen over het moment van inslapen en waar u verder nog over na moet denken.