Algemeen

Al zolang mensen bestaan, hebben ze de nabijheid van dieren opgezocht. Vaak voor hulp bij zwaar werk of om te dienen als transportmiddel of als voedselbron. Maar ook al heel vroeger werden dieren gehouden als gezelschap.

Een huisdier is een dier dat zodanig is aangepast in zijn eigenschappen, dat het in of om het huis leeft en door mensen wordt gevoed en verzorgd. In 2015 woonden er in Nederland ongeveer 1,5 miljoen honden en 2,6 miljoen katten bij mensen in huis.

Wij hebben ons gespecialiseerd in de zorg voor de meest voorkomende huisdieren, namelijk honden, katten, konijnen en knaagdieren. Twijfelt u of u met een ander huisdier bij ons terecht kunt, neemt u dan vooraf even contact met ons op.

Waarom zijn huisdieren zo belangrijk?

Voor veel mensen is een huisdier meer dan alleen gezelschap. Mensen met te weinig lichaamsbeweging krijgen vaak het advies een hond te nemen. Dat geldt ook voor mensen die te maken hebben met depressie of andere geestelijke problemen. Een hond geeft structuur aan de dag, zorgt voor sociale contacten en helpt bij het overkomen van emotionele blokkades. Katten, maar ook andere huisdieren hebben een bewezen positieve invloed op kinderen die lijden aan zwaar autisme, leerstoornissen of mentale problemen. En er zijn alzheimer- en epilepsiepatiënten, maar ook mensen in een sociaal element die baat hebben bij het in huis nemen van een of meerdere huisdieren.