Parasieten

Er zijn verschillende soorten parasieten. De bekendste zijn vlooien, teken en wormen. U kunt deze zelf bestrijden of uw huisdier preventief door ons laten behandelen. Er zijn verschillende middelen voor in de vorm van poeders, medicijnen, halsbanden en andere medicijnen. Voor een advies kunt u altijd contact met ons opnemen.

Vlooien

Vlooien zijn erg vervelend voor uw huisdier. Ze zorgen voor vervelende jeuk en soms kale plekken. Maar ook zijn er veel dieren allergisch voor vlooienspeeksel. Het is daarom heel belangrijk om te zorgen voor een vlooivrije vacht.

Er zijn verschillende manieren om uw huisdier vlooivrij te houden. Middelen zoals Strongholt, Frontline en Promeris brengt u 1x per maand aan in de nek. Er zijn ook middelen die door het voer worden gemengd. En wij gebruiken regelmatig een injecteerbaar middel dat een half jaar werkt en de vlo steriel maakt. Informeer altijd goed of een middel geschikt is voor uw huisdier. Middelen waarin permetrin is verwerkt, zijn bijvoorbeeld giftig voor katten. We geven u graag een gericht advies.

Teken

Teken zijn een toenemend probleem in Nederland voor huisdieren. Controleer uw kat regelmatig op de aanwezigheid van teken. En controleer uw hond elke keer nadat u een lange wandeling heeft gemaakt, met name in teekgevoelige omgevingen zoals hoog gras en vochtige gebieden. De plekken waar ze het liefst in de vacht nestelen zijn achter de oren en aan de poten. Voor de hond zijn er speciale middelen die door de vreemde geur zowel teken, vlooien als muggen afstoten. Nadeel is dat sommige dieren er jeuk van krijgen en ze niet water-resistant zijn. Kom voor een goed middel langs in onze kliniek, we laten u graag de verschillende mogelijkheden zien.

Wormen

Met name in de kitten- en puppytijd is het heel belangrijk direct goed te starten met een ontwormingskuur. Voor honden zijn er zelfs Europese richtlijnen mbt ontworming. Kittens ontwormt u op een leeftijd van 3, 5 en 7 weken en daarna om de 2 maanden. Vanaf 2 jaar ontwormt u minimaal 2x per jaar. Vergeet niet ook de zogende poes te ontwormen. Pups ontwormt u op een leeftijd van 4,6 en 8 weken, daarna iedere maand. Ook de zogende hond ontwormt u mee. Vanaf een half jaar is het advies om honden 4x per jaar te ontwormen. Ook hier geldt dat we u graag voorzien van een goed advies.