Vuurwerkangst

Veel huisdieren zijn bang voor vuurwerk. U kunt uw huisdier op verschillende manieren helpen. Hieronder staan de meest voorkomende manieren toegelicht. Voor een persoonlijk advies kunt u natuurlijk altijd een afspraak maken.

De verschillende middelen

Kalmerende tabletten
In onze kliniek kunt u kalmerende tabletten verkrijgen. Het nadeel van deze tabletten is dat het moeilijk is om de geschikte dosis te bepalen. Het ene dier heeft aan 1 tablet genoeg om diep te slapen, het andere dier heeft meer nodig. Overleg goed hoeveel u van het middel aan uw dier toedient. Schrik niet van de dronken gang, dit kan een gevolg zijn van het toedienen. Zorg dat uw dier op een warme, veilige plek slaapt.

Anti-depressiva
Deze middelen worden steeds populairder, omdat ze het gedrag van uw huisdier stabieler maken. Het nadeel is dat u een maand van tevoren al moet starten het 1x per dag toe te dienen. Voordeel is dat uw dier in de dagen voorafgaand aan oudjaarsdag al rustiger is bij het knallen van vuurwerk.

DAP verdamper/DAP halsband
Een van de meest innovatieve middelen is de DAP halsband. De band bevat pheromonen. Deze synthetische stof is nagemaakt van de hormoon die een zogende hond aanmaakt om haar pups te ontspannen. Er is een halsband en een verdamper voor het stopcontact. We hebben goede ervaringen met dit middel en vertellen u er graag meer over.

CD met geluiden
U kunt proberen om uw huisdier te laten wennen aan de knalgeluiden. Op verschillende webshops en in grote dierenzaken kunt u een speciale cd met vuurwerkgeluiden aanschaffen. Vaak is het gebruik van een cd goed te combineren met een van de andere middelen, zoals het anti-depressivum.

In alle gevallen geldt dat u altijd contact met ons kunt opnemen voor advies.