Verzorging

Honden zijn van nature vleeseters. Hun spijsverteringsstelsel is bijna identiek aan dat van wilde honden en wolven. Naast vlees eten veel honden ook plantaardig voedsel, zoals rijst en groentes. De voedingsbehoefte van honden is afhankelijk van ras, leeftijd en hoe actief de hond is.

Obesitas is de laatste jaren een groter probleem geworden bij honden. Veel honden krijgen teveel voeding en te weinig beweging. De meeste merken hondenvoeding zijn optimaal afgestemd op de voedingsbehoefte van honden. Aanvullen is dan ook niet nodig. Zo kan onnodig calcium in extraatjes tot blaasstenen en botafwijkingen leiden.

Er zitten wel grote verschillen in kwaliteit tussen de verschillende merken hondenvoer. De goedkopere merken bevatten relatief veel smaak- en geurstoffen en granen. De premiummerken zijn over het algemeen iets duurder, maar een stuk gezonder voor de hond. Wij verkopen enkel deze merken, zodat we zeker weten dat uw hond precies de juiste voeding binnenkrijgt. Onze assistentes voorzien u graag van een goed advies.