Verzorging

Katten hebben goed gebalanceerde en afwisselende voeding nodig, harde brokken en zacht voer. Brokken zijn goed voor de training van de kaken en het onderhoud van de tanden. Naast voeding moet er altijd vers en schoon drinkwater klaarstaan. Voor een gezond gewicht is het belangrijk een kat 2x per dag eten te geven. Sommige katten zullen letterlijk dooreten tot ze dood neervallen als ze de kans krijgen. Zwangere katten, oudere katten en kittens hebben meerdere kleine maaltijden per dag nodig.

Katten zijn sociale dieren, maar hebben ook veel behoefte aan rust en stilte. Een kat heeft daarom altijd een prettige plek nodig waar het rustig, beschut en warm kan liggen. Zorg daarnaast voor een schone kattenbak op een rustige plek.

Een kat is zelfstandiger dan een hond, maar heeft net als een hond gezelschap nodig. Aandacht, aanraking en verzorging is belangrijk voor katten. Kam uw kat regelmatig, dat geeft u gelijk de kans om de huid regelmatig op teken en andere problemen te controleren.

Preventieve behandelingen zoals vaccineren, tandonderhoud en ontworming zijn belangrijk. Het is verstandig hiervoor een halfjaarlijkse afspraak te maken bij onze kliniek. Daarnaast adviseren wij sterilisatie/castratie en het chippen en registreren van uw kat. Onze assistentes kunnen u hier alles over vertellen. Maak gerust een afspraak voor een goed advies.